Jelentkezés a Tanfolyamra

selyemfestes.hu.cim.k04

Ha szétnéztél a honlapomon és kedvet kaptál a selyemfestéshez, válassz időpontot és jelentkezz! AKCIÓ!

Olvasd tovább ...
A Tanfolyamról
Mindent

selyemfestes.cim.technikak.02

A selyemfesték fut a selymen! Hogyan lehet kordában tartani és szépet alkotni? Hát igen, ez a nagy kihívás! De nem lehetetlen küldetés!

Olvasd tovább ...
 

Selyemfestés
Ajándékutalvány

selyemfestes.cim.ajandekutalvany.02

Szerezz meglepetést
szeretteidnek Selyemfestés Ajándékutalvánnyal, ami egy évig beváltható...!

Olvasd tovább ...

Mandala
Mini Tanfolyam

selyemfestes.cim.mandala.tanfolyam.02

Mandalát festeni különleges dolog! Regisztrálj, és egy 3 részes mandala mini tanfolyamot küldök ajándékba!

Olvasd tovább ...
Bezár
Selyemfestés

Selyemfestés tanfolyamról mindent

A selyemfestés nem olyan népszerű és reklámozott mint például a jobbagyféltekés rajzolás, vagy a festészet különböző ágai, mégis úgy gondolom kiváló kikapcsolódást és nagyon nagy élményt jelent minden résztvevő számára!
Nem csak az a nagyszerű, hogy két nap alatt milyen sokat megtudsz a selyemfestésről, hanem mindezt a tudást egy olyan közösségben teszed, aminek résztvevői nagyon hasonlóak hozzád még akkor is, ha az élet különböző területeiről érkeztek a tanfolyamra!

Ami nem is igazán tanfolyam! Hiszen a cél nem csupán az információk átadása, hanem egy kellemes hétvége eltöltése úgy, hogy - nem mellékesen - a végén profi kendőt vagy mandalát fogsz tudni készíteni!

... és olyan dolgok merülnek fel benned, amik azelőtt biztosan nem pl.: azon gondolkozol hazafelé menet, hogy mi lett volna ha egy kicsivel több sót tettél volna a sáladra ...!

És a lényeg valahol itt van!

Hirtelen mással is kezdesz el foglalkozni, nem csak a régen megszokott otthoni vagy munkahelyi körforgással, hanem a tanfolyam elvégzése után valami más is foglalkoztatja a jobbagyféltekédet (!), valami ami kreatívabbá tesz, amitől szebb lehet az életed!

Rácsodálkozol, hogy eddig nem foglalkoztál a színekkel, pedig egy szép színes kiegészítő sál vagy kendő a nyakadban vidámabbá teheti a napodat! A selyemfestészetben könnyű rátalálni a vidámságra, mert az egész arról szól, hogy vidáman, közösségben szebbé tegyük sajátmagunk és környezetünk életét!

Ha ez sikerül, a többi már csak ráadás!

A különbség!

A rajzolással és festészettel szemben nagy előnye a selyemfestészetnek, hogy mindamellett hogy esztétikai élményt szerezhetsz családtagjaidnak, barátaidnak, valódi használati tárgyakat is képes leszel készíteni a tanfolyam végére mint pl. selyemsál, selyemkendő, hajráf, illatos zacskó, szemüvegtartó, párnahuzat, ruha és még nagyon sok mást is. Ezek a tárgyak ajándéknak is kiválóak!

Ami hasonló!

A többi képzőművészeti ághoz hasonlóan a selyemfestés tanfolyamon is megismerkedsz a színekkel - egy színelmélet keretein belül - és persze az eszközökkel és a felhasznált anyagokkal!
Fontos, hogy csak a megfelelő technikai tudás birtokában leszel képes mindenkinek tetsző vagy akár művészeti értéket is képviselő sálakat, kendőket és egyéb selyemfestészeti alkotásokat létrehozni.
A kezdő tanfolyamnak a technikai tudás megszerzése nagyon fontos feladata. A kreatív gondolkodás, a saját forma és színhasználat persze már itt is előtérbe kerül, de lehetőleg úgy, hogy ne szorítsa háttérbe a technikai tudás megszerzésének lehetőségét.

A tanfolyam során mindenki maga választhat színeket és mintákat a munkájához, de amennyiben nincs konkrét elképzelése segítek előre elkészített mintákból választani. Mivel két egyforma sál vagy kendő még nem készült, így sokszor magam is várakozással nézem az elkészült munkákat!

Selyemfestés tanfolyam 1. nap - reggel 9.00

A helyszín a Gold Irodaház - Forgách utcai épülete - a Metro Forgách utcai megállójától 300m-re. Kellemes környezet és tisztaság vár minket. Ingyenes parkolás az irodaház udvarán, a reggelit pedig teakonyhán fogyaszthatják el a korábban jövők.

Az asztalokon előkészítve az eszközök csak arra várnak, hogy kézbe vegyük őket és alkossunk velük valami szépet!

Egy kis bevezetőben elmesélem a selyemfestés történetét valamint azt, hogy hogyan változott az ősi kínai művészet a XXI. századig és milyen technikák jelentek meg az új modern eszközök használatával.
Elsőként kipróbáljuk, hogy a selyemfesték miképpen viselkedik száraz és vizes környezetben, mire jó a kontúr és mire kell nagyon odafigyelni, valamint a só rejtelmeire is fényt derítünk!

Ez a festés egészen ebédidőig eltart, de nagyon fontos tapasztalatokkal leszünk gazdagabbak, hiszen most kicsiben tesztelhetjük a selyem és a festék viselkedését!
Most még ronthatunk, később már ezt nem tehetjük "büntetlenül".

Selyemfestés tanfolyam 1. nap - 13.00

Ebéd közben természetesen szemrevételezzük és kielemezzük egymás munkáját, mindenkinek segítek, mire figyeljen oda és mi az, ami jól sikerült!

Ezek már azok a pillanatok, amikor mindenki izgatott, vajon mit fogunk csinálni az itt szerzett tapasztalatokkal?

Nos, a következő munkánk a színkör megrajzolása, ami nagyon fontos, hiszen tudnunk kell milyen szín mivel keverhető és mivel nem. Gondolom, senki sem szeretné a félig kész mandaláját kidobni, mert az a két szín amit összekevert szürkét adott ki a selymen!
Aki részt vett színes rajzolás vagy festés tanfolyamon, az is fog újat hallani, hiszen a selyemfesték más mint a többi festék!

Ezzel viszont gyorsan végzünk, hogy minél előbb elkészíthessük első selyemkendőnket, amit este természetesen haza is vihetünk!

 

Selyemfestés tanfolyam - 3D technika!

A gyűrt vizes selyemre csepegtetéssel, ecsettel festéket viszünk fel, majd száradás után keretezhetjük is!

Ez idáig egyszerűnek tűnik, de emlékeznünk kell a színelméleten tanultakra, valamint a sóval is csak óvatosan bánjunk. A 3D hatást azzal érjük el, hogy a festék száradás után megtartja a gyűréskor felvett mintát.

 

Selyemfestés tanfolyam - Csepegtetős technika!

Ezt bizony szó szerint kell érteni! Festéket csepegtetünk a selyemre, de nem akármilyen módon! Tessék csak nézni!

Persze egy kis só is jöhet, de az eredményt csak másnap láthatjuk! Hagyjuk a festéket a selymen "dolgozni".
A másnapi találkozás művűnkkel nem kis meglepetést fog okozni! (Volt, már aki nem ismerte meg másnap a saját kendőjét).

A selyemfestés tanfolyam első napja ezzel be is fejeződött. Délután 16-17 óra lehet, attól függően milyen ügyesek voltunk!

Kicsit fáradt lesz mindenki, de valami ... jó is történt ma, ebben biztos vagyok! És abban is, hogy senkit sem kell altatni otthon, menni fog az gyógyszerek nélkül is!

Selyemfestés tanfolyam 2. nap - reggel 9.00

A második nap reggelén általában mindenki pontosan jelenik meg, mert a selyemfestés tanfolyam minden résztvevője tudja, kihívások várnak rá, aminek mindenki meg szeretne felelni.

Aki úgy gondolta az első nap után, hogy sok meglepetés már nem érheti, az bizony meg fog lepődni!
A selyemfestés tanfolyam második napja ugyanannyi meglepetést tartogat, mint az első, sőt az előző napon tanultak minden eleme szükségeltetik majd! Nézzük is mindjárt az elsőt...

Selyemfestés tanfolyam - Vizes technika!

A vizes technika egyszerű, de annál fontosabb selyemfestési mód, mert azon túl, hogy egy szép képet készíthetünk, megtanulhatjuk általa, hogy a vízzel miként kell bánni, a festék vizes selymen hogyan viselkedik!

  

Itt bátor kézmozdulatokra van szükség, ha pedig ott folyt össze két szín ahol nem kellett volna, akkor bizony már nehéz korrigálni vagy egyáltalán nem is lehet.
Aki ügyes volt, annak még marad ideje, hogy kontúrozóval mintát is vigyen fel a képre tovább díszítve azt.

Selyemfestés tanfolyam - Mandala!

Elérkeztünk ahhoz a ponthoz, amit mindenki várt, a MANDALA készítéséhez!
Sokaknak a selyemfestésről a mandala jut az eszébe, nem is minden ok nélkül! A selyemfestés eszköztára mintha csak a mandala festéséhez lett volna kitalálva (talán így is van), de tudni kell, hogy szép mandalát készíteni bizony nem könnyű feladat. A tanfolyamon a technika elsajátítására törekszünk, mert minden, ami még hozzá tartozik, már jön magától. A mandala nem csak egy esztétikai élmény, hanem (akár vallási) jelentősége is van a használt formáknak és színeknek.

 

A mandalakészítéshez szinte valamennyi eddig tanult technikára szükségünk van, mégpedig jól begyakorolt technikákra. A mandalafestésből egész napos haladó tanfolyam is indul, de csak azoknak, akik az alaptanfolyam technikáit már jól tudják (pl. "Selyem Szerda")!

Selyemfestés tanfolyam - Akvarell!

A második nap végén akvarellt is festünk (amiből szintén indul haladó tanfolyam is).
Az akvarell még a selyemfestészeten belül is külön művészeti irányt képvisel. Vannak akik csak akvarellt festenek a többi selyemfestés ágazatot nem is gyakorolják.

Hogy, miért van ez?

Talán, mert az akvarell önmagában is képes művészeti igények teljes arzenálját kielégíteni, nem hagy hiányérzetet, és technikailag is nehéz műfaj. ... és történetesen az én kedvenc műfajom is!

 

Ha ilyen nehéz, mit keres a kezdő tanfolyam tematikájában?
A második nap végére minden résztvevő birtokában lesz annak a kézügyességnek, technikai tudásnak, ami ahhoz kell, hogy elkészítse első akvarellképét.

Az itt látható képek mind a 2011. januári tanfolyamon készültek és a résztvevők munkái!

Galéria: kezdő tanfolyam

Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image

Galéria: kezdő tanfolyam (2013.11.30)

Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image

Galéria: kezdő tanfolyam (2014.02.08-09)

Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image

Galéria: kezdő tanfolyam (2014.03.29-30)

Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image Bottom Image



Még több információt szeretnél? Írj nekem!

Név: *
E-mail: *
Telefon:
Üzenet:
Ellenőrzés

Vélemények a selyemfestés tanfolyamokról

Mihucz Jánosné Kiss Mária, tanítónő Kovács Éva
„Kiváló! Az alapanyagok kiválóak, az oktatás hangulatos, alapos, amely nagy rutinnal és szakértelemmel párosul” „SZUPER! Nagyon sokat tanultam, amit később használni tudok majd.” „A színek iránti érzékenységgel könnyen lehet bánni, új világot nyit meg a selyemfestés. Érdekes technikákat sajátítottam el.”
2010.10.17 2012.08.22 2011.02.15
adrienne

Tanfolyam időpontok, árak Selyemfestés KEZDŐ Selyemfestés KÖZÉPHALADÓ 1 Selyemfestés KÖZÉPHALADÓ 2 "Selyem - Szerda" Selyemfestés technikák

Video: a tanfolyam 10 percben!

selyemfestes.video.tanfolyam.012

Mottóm:

Selyemfestés tanfolyamaim mottójának az alábbit választottam:

A legnagyobb tanári művészet, hogy az alkotás és felismerés örömét ébresszék.

Einstein

Mi is a teendőd?

Image Olvasd el a honlap bevezetőjét és tájékozódj!
Image Nézd meg a képgalériát és a videógalériát!.
Image Olvasd el a kétnapos tanfolyam ismertetőjét!
Image Válassz időpontot és jelentkezz egy tanfolyamra.

Egy tanfolyam képei!